Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-02@05:57:44 GMT

پاس‌کاری نمایشگاه کتاب تمامی ندارد !

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۸۷۸۶

به گزارش ایسنا، خانه به دوشی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران  نقل امروز و دیروز نیست؛  پس از ۳۲ دوره برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، هنوز بحث محل برگزاری این نمایشگاه یکی از چالش‌های اصلی مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران است؛ موضوعی که مدیران فرهنگی و شهری در حل آن مانده‌اند و به همین خاطر هرساله چند ماه مانده به برگزاری این رویداد، جنجال تعیین محل برگزاری نمایشگاه کتاب آغاز می‌شود و نهایتا با تصمیم‌های متکی بر قول‌های بدون پشتوانه - حداقل برای آن سال - ماجرا برای مدتی فروکش می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا سال ۱۳۸۵ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌‎المللی تهران برگزار ‌می‌شد و ۱۹ دوره از برپایی خود را میهمان این مکان بود. در سال ۱۳۸۶ نمایشگاه به مصلای امام خمینی (ره) منتقل شد و ۹ دوره در این محل برپا شد. اما با این نقل مکان نیز همواره انتقادهایی به برگزاری نمایشگاه در این محل به لحاظ بار ترافیکی وجود داشت. سال ۱۳۹۵ بار دیگر نمایشگاه به خانه‌ای دیگر کوچ کرد؛ این‌بار مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب. سال ۱۳۹۷ نمایشگاه باز نمایشگاه کوچ اجباری دیگری را به مصلی تجربه کرد زیرا برگزاری نمایشگاه در شهر آفتاب با تجربه خوبی همراه نبود، ناشران به لحاظ مسافت و هزینه جابه‌جایی کتاب‌ها و مخاطبان به لحاظ مسافت چندان از جای جدید استقبال نکردند و راضی نبودند. آبگرفتگی نمایشگاه کتاب در پی بارندگی نیز تیر خلاص را به برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی در این مکان زد.  مسئولان می‌گفتند مجموعه شهر آفتاب به تعهدات خود برای تجهیز و ارتقاء زیرساخت‌ها عمل نکرده است.

بعد از آمدن کرونا، سی‌وسومین دوره نمایشگاه کتاب تهران که قرار بود در اواخر فروردین ۱۳۹۹ برگزار شود، به حالت تعلیق درآمد. در ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۰ محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از دو دوره برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی از حضوری شدن نمایشگاه خبر داد و گمانه‌زنی‌ها برای مکان برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی و شهر آفتاب شروع شد. در نهایت اواسط فروردین‌ماه اعلام شد نمایشگاه کتاب تهران از ۲۱ تا ۳۱  اردیبهشت‌ماه در مصلی برگزار خواهد شد و وزیر ارشاد نیز بر برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی تأکید کرد. البته عباس تقدسی‌نژاد از  آمادگی شهر آفتاب برای برگزاری نمایشگاه خبر داد هرچند به گفته یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر ارشاد، شهر آفتاب آمادگی برگزاری نمایشگاه را به لحاظ زیرساخت نداشت و مصلی گزینه بهتری برای برگزاری نمایشگاه بود.

 اما مکان اعلام‌شده برای برگزاری نمایشگاه با مخالفت‌هایی مواجه شد؛ سیدجعفر تشکری هاشمی، رییس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران  اعلام کرد: برابر مصوبه شورا مقرر شد نمایشگاه‌های پرمخاطب به خارج از شهر پتهران منتقل شود و برگزاری  نمایشگاه کتاب در مصلای امام(ره)  در مغایرت با مصوبه شورای اسلامی شهر تهران است. 

او افزود: اگر نمایشگاه کتاب در مصلای امام (ره) برگزار شود افزایش ترافیک و تردد حجم بسیار بالای خودروها را در ساعت‌های طولانی  در سطح شهر شاهد خواهیم بود و شهروندان برای سفرهای داخل شهر با مشکل روبه‌رو خواهند شد. 

همچنین سردار محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ هم گفت: ما هیچ مشکلی با برپایی نمایشگاه‌های تخصصی و عمومی نظیر نمایشگاه کتاب و... نداریم. اتفاقا از برگزاری هر رویداد فرهنگی هم به شدت استقبال می‌کنیم اما نباید برگزاری یک نمایشگاه سبب ایجاد مزاحمت برای دیگر شهروندان شود و در روند ترافیک اخلال ایجاد کند. ما بارها در جلسات مختلف تأکید کرده‌ایم که باید برای مدیریت ترافیک و همچنین کاهش آلودگی هوا در زمان و محل برگزاری نمایشگاه‌های پرمخاطب تجدیدنظر صورت بگیرد. ما در سال گذشته نیز این موضوع را اعلام کردیم و قول‌هایی نیز به ما داده شد.

 اما عصر روز چهارشنبه، ۲۴ فروردین در جلسه شورای ترافیک شهر تهران که با حضور علیرضا زاکانی، شهردار تهران، و نمایندگان دستگاه‌های مسئول در حوزه حمل و نقل پایتخت شامل نمایندگان وزارت کشور، پلیس راهور تهران بزرگ، شورای اسلامی شهر تهران و استانداری برگزار شد، درباره انتقال نمایشگاه‌ها به مجموعه شهر آفتاب بحث‌هایی مطرح شد و در انتها با موافقت شهردار تهران و اعضای جلسه، برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال جاری در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب به تصویب رسید.

این در حالی است که این جلسه بدون حضور نماینده‌ای از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی برگزاری این رویداد برگزار شده است.

خبرنگار ایسنا باوجود تماس‌های مکرر تاکنون موفق نشده است پاسخ مسئولان وزارت ارشاد به عنوان برگزارکنندگان این رویداد فرهنگی را درباره این مصوبه دریافت کند.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: امام خمینی ترافیک شهر تهران نمایشگاه بین المللی کتاب نمایشگاه کتاب نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزاری نمایشگاه کتاب نمایشگاه کتاب نمایشگاه ها شهر تهران شهر آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۸۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ستاد برگزاری سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران محمدحسین لطیفی کارگردان سینما و تلویزیون که تجربه فیلمسازی اقتباسی از کتاب «محمد؛ مسیح کردستان» پیرامون زندگی و زمانه شهید محمد بروجردی از فرماندهان دوران دفاع مقدس با عنوان «غریب» را در کارنامه دارد، با تاکید براینکه اساساً زیربنای هنرمند، اول استعداد و سپس مطالعه و آگاهی اوست، گفت: معتقدم پی و بتن یک فیلمساز باید سفت باشد که کتاب این کارکرد را برای او دارد.

وی افزود: اینکه من به عنوان فیلمساز استعداد دارم و هرچیزی را که در ذهن داشته باشم، بنویسم نهایتا برای یک فیلم کارایی خواهد داشت و در ادامه قابل تکرار نیست. قطعاً من به تمام جوان‌ها خواهم گفت؛ نباید کتاب از دست‌تان بیفتد تا در موضوع و آن چیزی که دوست دارید، قوی شوید.

لطیفی همچنین به موضوع اقتباس سینما از کتاب اشاره کرد و ادامه داد: در اقتباس یک متنی وجود دارد که به متنی دیگر و در قالب دیگری در می‌آید. یعنی یک رمان نوشته شده که بر اساس آن رمان اقتباسی صورت می‌گیرد. اقتباس روایت نعل به نعل کتاب نیست، چرا که قالب فیلم تفاوت با قالب رمان دارد. اقتباس یعنی اینکه ابتدا روح کار و شخصیت‌ها از رمان اخذ شود. در ادامه یکسری سکانس‌های حیاتی مشخص و سپس روایت در یک قالب دیگر آغاز شود. قالب متفاوت می‌شود، اما رگ و پی مسئله در قصه کتاب است. در برنامه‌ام است تا با اقتباس از رمان دو جلدی «از عشقاباد تا عشق‌آباد» منصور انوری فیلم «عشق آباد»‌ را بسازم. نمونه اقتباس در دوران قبل از انقلاب سریال «دایی جان ناپلئون» است و ما وقتی سریال و فیلم را در کنار هم قرار می‌دهیم، می‌فهمیم که رمان خیلی قوی‌تر است. اقتباس را باید برای نسل جدید تدریس کرد.

او درباره تجربه حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: یکی از علاقه‌مندی‌های من حضور در نمایشگاه کتاب تهران است اما گاهی من در زمان نمایشگاه مشغول پروژه‌هایی بوده‌ام که امکان حضور در نمایشگاه را از من می‌گرفت، اما امسال حتماً سعی خواهم کرد در نمایشگاه حضور داشته باشم.

کارگردان فیلم «غریب» مرادوه اهالی سینما با اهالی قلم و نویسنده‌ها و ناشران را موجب پیشرفت سینما دانست و تاکید کرد: کتاب‌های هنری و نفیس که مربوط به سینما است سهم کمی از تولیدات ناشران را دارند و کتاب‌های تخصصی ما در عرصه‌های فیلمسازی و کارگردانی خیلی دیر چاپ می‌شوند و میان ناشران این کتاب‌ها سهم کمی را میان ناشران به خود اختصاص داده‌اند که امیدوارم این روند تغییر کند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • انتشار اعلان نمایشگاه کتاب
  • کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم
  • بیش از ۲ هزار مسؤول برای حضور در نمایشگاه کتاب دعوت شدند
  • نشر صاد با ۱۹۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • انتشارات جمکران با ۵۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • برگزاری اختتامیه چهارمین دوره جشنواره خودنویس در نمایشگاه کتاب
  • استقبال کانون استان قزوین از برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • نشر آموت با ۱۸۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید